Kvinnans brist på rättigheter i Kina

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article1652407.ab
Det här var bland det vidrigaste jag läst på länge.
Att tvingas till abort på ett barn som skulle födas när som helst. Jag har svårt att tänka mig abort även om det "bara" var ett embryo som låg inuti mig.
Stackars kvinna, hur ska hon kunna gå vidare, alltså jag förstår att hon kommer gå vidare i sitt liv, men hon måste ju vara förstörd för alltid på ett plan.
Stackars man som inte fick se sin dotter i livet, hur mår han?
Vidrigt vidrigt vidrigt gjort av dom.


Ekonomi och annan jävlighet

Blir lite trött just nu.
Vi har höjt elmätaren ett flertal gånger så vi inte ska halka efter på årsavläsningen, har även skickat in och betalat upp lite då och då, ändå får vi en räkning på nästan 2000, sen kom bilskatten på 3500, vi hade ju planerat köpa en ny maskin så vi slipper diska för hand den här månaden, eller sambon hade tänkt det, jag har hela tiden sagt att vi kommer ha för mycket räkningar.

Sen så kommer stor få flipper på mig då hon kommer hem, hon har toklängtat till fredag då hennes veckoaktivitet är, vi har försökt byta till annan veckodag(måndag), men inte trott det funkat då vi inte fått besked, ghissa vad som kom i brevlådan idag? Räkningen på aktiviteten och att hon fått byta till måndagar, så hon missade i måndags*suck* Eller iofs hade hon ändå inte kunnat gå då jag hade feber.

En till jävlighet är väl den att jag inte kommer ta mig på affären idag, och vi har bara mat till barnen hemma, vet, vi måste handla, men inte tagit oss iväg. Vill inte ut med mini nu, hon hostat så hon kräktes igår, iofs vet man ju inte om det händer idag, men mindre trevligt om hon gör så vid bröddisken på affären.

Men en bra grej är att inatt sov jag bättre än vad jag gjort på länge :-)

Rosenmun

Nu har jag och mini bakat rosenmunnar. Väntar på att min käre far ska komma hit, ska dricka kaffe, sen blir det nog att sova en stund för mig om mini går med på det, jag har feber och är allmänt jävlig.
Var på skotertävling i helgen, och jädrar vad dom kan hoppa, var riktigt skoj att se, förra året var jag funktionär och såg ingenting, var instängd i ett kök båda dagarna.
Längtar fredag, då får man pengar och jag kan fika på stan och köpa mig en almanacka till köket.

Olidligt ful

Börjar fundera på om jag har en vriden självbild.
Tycker jag har ett helt okej ansikte, tom söt ibland, kroppen är som den är, men den ska bli bättre.
Men fick hem ett gruppfoto idag som jag är med på, jag ser ju helvetisk ut, ser lite lätt störd ut.
Undra om jag verkligen är så jävla ful, eller om jag bara blir totalt apful på foto, att jag inte alls är fotokompatibel.
För inte banne mig ser jag ut så då jag tittar mig i spegeln.

Ont ont ont

Har så ont i kroppen inatt. Haft ont i ryggen sen jag var liten, men inte gått hos läkare för det, betvivlar dom kan göra så mycket. Dom kommer säga: Gå ner i vikt, men jag var inte överviktig då jag var barn, men hade iaf även då.
SÅ ska efter jag gått ner i vikt söka hjälp.
Fått mer värk efter liten, hade foglossningar, vilket kke är orsaken till att jag börjat få ont i höfterna, dom klickar och hoppar när jag lägger mig, samma med korsryggen.

Gårdagen var iaf lyckad, fick massa beröm för min matlagning, så skoj, okej, jag vet jag kan laga mat, men skoj då folk uppskattar det man lagat.

Hoppas hoppas hoppas jag och mannen får bra lön nu i januari så vi kan köpa ny diskmaskin.

Mannen var hemsk inatt, han sov så himla hårt, men dessutom snurrade han runt och tryckta bla in sin armbåge i min rygg och vaknade inte då jag puffade på honom. Så idag är jag trött, men ska sova en kortis senare då liten vild är på dagis.

Jippie

Ringde från "jobbet" nyss, alltså stället där jag timmar, har iaf fått en del timmar denna månad, inte fullt lika många som i decmber men det kan ändras snabbt.
Älskar min arbetsplats trots det kan vara tungt psykiskt ibland. Jobbar på en gruppbostad.

Nu är det dammsugat och torkat, har ett bord jag ska torka, en sallad att hacka och bord att duka, sen är jag klar, skönt då det är fräscht.

Har tyvärr ingen klapp åt mannen, men han får en då jag får lön, han fick ju bra julfödelseklapp.

Barnen är ombytta och söta. Borde rengöra kaninens bur, men det skjuter jag på till imorgon, känns som jag inte har tid nu.

Potatisgratängen luktar otroligt gott, hoppas den smakar lika gott som den luktar.

Urk för städ

Nu är förrätt klar, potatisgratänger väntar på att åka in i ugnen, stor har bakat chokladsnitt och alla saker är upplockade så nu ska jag dammsuga och torka, men har inte den minsta lust, har ingen ork i kroppen, sover för lite, men orsak finns till det.
Går ju så snabbt och luktar ju så gott efteråt, men har ingen lust.
Men nu banne mig ska jag sätta igång och efteråt ska jag blogga lite om min sjuka dröm jag hade inatt.

Beroende av Buzz

Jag erkänner, jag har nog blivit beroende, jag vill spela Buzz varje dag annars så längtar jag Buzz litegranna.
Är ju så sjukt skoj, idag har jag lånat Hollywoodquiz av en kompis och spelat med en kompis, jag vann :-)
Så nu ska har hushållas med pengar och flera Buzzspel köpas.
Saknar barnfrågespel, tror inte det finns trist nog.

Nu ska jag roa mig med att diska, jädra skit diskmaskin att paja*morr*, jag avsky verkligen att diska som sagt, skurar hellre toaletter.

Svarar på en utmaning i en blogg

Morgonpigg / Morgontrött (Sova på morgonen är underbart, önskar den vore längre)

Högklackat / Lågskor (Höga klackar är förenat med livsfara så det gäller mig)

Piercing i näsan / Piercing i läppen (Har i läppen, men använder ej, tog hål för kke 13 år sen)

Nybäddat / Icke nybäddat (Så underbart med en dusch och sedan ner i en renbäddad säng)

MSN / Skype (Vad är Skype?)

Vit choklad / Mörk choklad (70%)

Surt / Sött (Tungan ska krulla sig)

Lakrits / Choklad (Lakrits är så gott, men äts sällan)

Tuggummi / Halstabletter (Halstabletter användes endast vid halsont)

Kärlek / Vänskap (Älskar min kärlek)

Sova / Äta (Zzzzzzzzzzzzzzzzz)

Frukost / Lunch (Äter sällan frukost, men ska bli ändring på det)

Majs / Gurka (Hade det varit majskolv hade jag valt det)

Ladda upp en bild / Kolla på folks bilder (Hemlig)

Bevakare / Vänner (Mina vänner rockar)

Småbarn / Tanter (Barn är underbara små monster)

Stockholm / Göteborg (Götet är bra, bott där ett tag)

Japan / Kina (Sushi)

Läppstift / Läppglans (Mina läppar glänser om jag nu måste välja)

Feber / Ont i Halsen (Halsont är pest)

Kallt / Varmt (Är det kallt kan jag åtminstone göra det varmt, svårare tvärtom)

Vatten / Oboy (Vatten är gott)

Cider / Saft (Fläder)

Vinter / Sommar (Enklare göra saker)

Snö / Regn (Regn mot plåttak...)

Gör ni den här så kan ni ju hojta till bland kommentarer

Snabbpratare eller historian om när jag inte fick avbryta

Satt och lirade buzz idag då det ringde på mobilen, var dolt nummer och jag svarade.
En kvinna började tala, hon talade skånska, hon frågade om jag hade ett abrn som var fött 2005, och det har jag ju så jag sa ja.
Hon började pladdra på utan uppehåll om en bok som ska ges ut på alla barn födda 2005 och texter om vad som skedde då.
Hon pratade och pratade, tror knappt kvinnan andades,
Jag var nära börja apgarva åt hela situationen.
3 minuter senare då hon slutat prata, hon blev helt tyst, då passade jag på att fösklara att jag definitivt inte var intresserad av en sådan bok och att om mina barn någonsin ska vara med i en bok så är det ett eget ektivt val de ska få göra själv. Hon lät paff och sa Jaha, sen la hon bara på.

Men prata snabbt det kunde hon

Outsiders 2

Så, nu har jag sett klart outsiders.
Tycker fortfarande att människor ska dela med sig mera, att mina "sopor" kan vara en annan människas skatt eller drömägodel.
Hade en tv vi skulle göra oss av med, grannen tog tacksamt emot den, dotterns cdspelare skulle vi dumpa, men var en insamling på min skola av kläder och andra nödvändigheter/trevligheter till en flyktingförläggning nära där jag bor, gav bort kke 4 ikeakassar med kläder, en babysitter, en stor kasse gosedjur, en icakasse leksaker och cdspelaren. Stora dottern kände sig nog stolt då hon självmant gick och rensade ut leksaker hon längre inte lekte med och fick ge vidare till någon som behövde det.
Funderar starkt på ringa mitt hyresbolag och höra om det inte finns utrymme för en "bytessoprum" där man kan dumpa det man själv inte längre vill ha men som nån annan har nytta av.
mat har jag svårare att förstå att man plockar, vet ju inte vad för snusk det kan vara på, eller om nån galning bestämt sig för att jävlas och hällt något giftigt därpå, sen kke inte så nyttigt äta rester folk lämnar, jag kan u faktiskt ha någon sjukdom som sprids via droppsmitta och dom då äter upp min smitta.
Men alla gör sina egna val.

Outsiders

Nu börjar snart outsiders och ska verkligen titta på det idag.
Tycker att det är en självklarhet att man borde få plocka saker i containrar och på soptippen, men om dom nu grävde efter mat i hushållsopor så tycker jag det gått lite långt.
Där ett par bekanta till mina föräldrar bor så har dom ett rum brevid soprummet där man kan ställa saker man inte längre vill ha, verkar dunderbra tycker jag, varför kasta saker folk kan vilja ha?
Nu börjar det, ska uppdatera senare.

Svärmor ger mig lätt ångest, eller Balladen om det dåliga samvetet

Min svärmor är en helt underbar kvinna, liten och tuff, men väldigt korrekt och pedantisk eller vad man ska kalla det, jul ska vara på ett vis, födelsedagar på ett annat, släktmiddagar på ett och så fortsätter det.
Imorgon fyller min man år och självklart kommer svärmor, nu sitter jag här då jag enligt mig själv borde städa så det ser fint ut, vi har inte svinstia, men inte svärmorstandard, mannen han bryr sig inte, han är ju uppvuxen med henne och hennes renligthetsmani, ingen mani, men det ska vara väldigt städat.
Hon borde släppa på tyglarna lite och slappna av, för när hon har middag hemma för familjen, barn/barns partners och barnbarn så sliter hon ut sig trots att alla erbjuder sig hjälpa till, hon vill göra allt själv, annars blir det ju inte riktigt rätt. Hon säger aldrig att anledningen är den, men det märks ändå,
Är hon hemma hos något av sina barn och är barnvakt så städar och fejar hon trots det kke inte behövs, hennes äldsta barn är 44 och kan garanterat städa, men svärmor rycker gärna in då hon är barnvakt trots att alla hennes barn sagt att dom kan själva. Jag börjar tro att tanten är allergisk mot stök.
Imorgon kommer hon hit, jag känner ett måste att städa, men samtidigt vet jag ju att det inte behövs, vet svärmor gillar mig, men finns samtidigt en barnslig rädsla att hon ska tycka jag är en slarver, men hennes son slarvar ju lika mycket. men tror hon kör lite på gamla könsroller, och det kan jag inte påverka.

Svärmor, svårmor, du är bra, men släpp ditt städtvång en dag...

Mums... eller en skrift om vikt

nu har jag och mini gjort muffins, eller dom är inte klara då vi ska göra frosting och ingen pepparkakskrydda i. Mannen fyller år imorgon så därför baka lite gott. Borde inte äta sånt skräp då jag verkligen måste ner i vikt e ju fet som en flodhäst, men har ju börjat med att sluta dricka läsk, inte druckit sånt sen nyår då jag drack 2 glas alkoholfri cider till middagen, och har minskat godisintaget.
Idag ska mannen och inneboende bror få bära ner min träningscykel som fått bo på övervåningen under jul så jag verkligen kan börja trampa. Känner mig mer  motiverad än någonsin, tror min skitvikt beror på för mye gott och för lite rörelse, rörde mig betydligt mer innan barnen kom och graviditeterna har ju gjort sitt till, iaf på mig, men nu jädrar...
Har ingen våg hemma, men kommer skita i att väga mig, tror det märks ändå om vikten går neråt. Ska även börja äta frukost vilket jag sällan gör på veckorna, men nu minsann....

Lista, oärligt stulen

Dagens humör: Trött och saknar
Dagens mående: Rätt bra, lite huvudvärk pga sömnbrist
Dagens borde: Sova
Dagens frisyr: Stor rufsig knut
Dagens klädsel: Seiga byxor och svart huvtröja
Dagens planer: Åka bort till skogen
Dagens materiella vill ha: Ny stor säng
Dagens längtan: Manner
Dagens fundering: När får jag jobb?
Dagens beroende: Läsk, men försöker sluta, inte druckit sen den 31 december
Dagens tråkigaste: Tröttheten
Dagens tidning: Expressens tvbilaga
Dagens låt: Ballad of Lucy Jordan

Våra bästa år

Bara en sak till....

Kan någon förklara vad Våra bästa år går ut på?
Serien har gått i jag vet inte hur många år, alla i Salem verkar emer eller mindre platsa på psyk, strikt uppdelat i goda och onda, iaf så jag fattat det av det jag sett. Tiden verkar stå stilla, ett dygn tar veckor ibland. All olycka drabbar dom, men dessutom är de i de flesta fall väldigt lyckade i karriär och liknande.
Funderar starkt på om manusförfattarna smakar på sånt som inte är lagligt.

Men erkänner, att ibland se på Våra bästa år, det är min märka hemlighet, så ni som känner mig scchhh ;-)

Vänskap

varför är det svårt att finna verkliga vänner i vuxen ålder?
Är det så enkelt att många ofta är så fullbokade att det är svårt att finna tid?
För om jag ser utifrån mig själv så är oftast veckorna uppbokade med barn, jobba extra, söka jobb, sköta hemmet osv osv och på helgerna blir det ofta att man bara är, eller är det jag som är lat och bekväm av mig?
Jaja, har ju vänner och en gammal vän ska jag ju fika med och förhoppningsvis finna äkta vänskap med igen, hon verkar ju gilla mig trots hur jag var då jag var yngre.

Väntar på min far ska dyka upp, jag och barnen ska ju till skogen i helgen på besök hos föräldrarna mina, ska bli soft, titta massa tv, dom har ju roligare kanaler än vad vi har.

Tyst här nu, båda barnen sover, stor och jag blev vänner igen, brukar gå över snabbt, liten somnade som en stock, samma med stor.


Min humor



Massa skoj tycker jag, och skulle själv vilja testa, alltså vissa japanska tävlingsprogram är helt sjuka, men väldigt humoristiska med, iaf i mina ögon.
Lägger in lite mer godbitar...



http://www.youtube.com/results?search_query=japanese%20game%20shows&search=Search&sa=X&oi=spell&resnum=0&spell=1

8-åringen aka tonåringen

hur kan en sån liten kropp vara så full av protester, ilska och envishet?
En åttaåring är som en tonåringen men i en liten kropp och med andra bekymmer, men dom kan driva en till vansinne eller iaf göra en lätt jättearg.
Haft en konflikt med stor nu, först skulle hon bestämt åka bob i pulkabacken på väg hem från fritids/dagis, hon fick inte då även liten vill åka men hon får inte det utan hjälm. Efter det valde stor att tvärvägra lyssna på vad jag hade att säga.
Skulle INTE städa sitt rum, trots vi bestämde det igår, rummet ska vara städat då vi far bort, vi ska till mina föräldrar i helgen, mannen är iväg och åker skoter i helgen.
Då var jag elak och drog fram elakhetsartelliriet, att om det inte städades och lyssnades kunde vi lika gott stanna hemma, för rent skulle det bli på ett sätt eller ett annat.
Hon städar nu och jag sitter med dåligt samvete, varför kan jag inte lösa det på bättre sätt? Men hon måste ju lyssna och när hon är som hon var nyss så fungerar INGET.
Älskar mina barn till döds, men ibland är dom billiga.
Sen är dom övertrötta båda två då mini vägrade somna inatt, tror det e pga mannen borta, hon somnade först runt 00.00 inatt, samma med stor som blidde störd av liten. Sen gick vi upp klockan 6 för jag skulle jobba ett kort pass och dom skulle som sagt på fritids/dagis.




Annars då?
Jag söker jobb för fullt, om nån har ett jobb i bakfickan att ge mig så hojta, är duktig på en massa saker, men inte duktig på att joddla eller på gymnastik.

Så tomt på en gång när mannen far, men samtidigt skönt få sakna och längta.
Nu ska jag vara ordentlig och diska, vår idiot diskmaskin har pajat så nu diskas det för hand vilket jag verkligen avskyr, skrubbar hellre toaletter än att diska.
Sen göra varm smetchoklad och vispad grädde och limpsmörgås till mellis, ibland måste man få lyxa.

Har ni inte testat smetchoklad, gör det. är så gott.

Smetchoklad (ungefärliga mängder)
3 tsk kakao
3 tsk socker
grädde i lagom mängd så det blir kletigt

häll på varm mjölk, rör om lite och snabba dig att äta smeten som inte smält

She´s back.......

Sjukt längesen jag skrev nu, har ingen egentlig ursäkt för det*skämmas*
Få se, vad har hänt sen jag senast skrev?

Har haft 30års fest, var så skoj, inte så mycket folk, lite mycket sprit, men skoj som sagt.

Har avslutat min utbildning så nu är jag uska med inriktning på psykiatri.

Firat en underbar jul, sambon sick en flaska Glenlivet archive 21årig, han blidde glad, jag fick Buzz och blidde massa glad, så nu har det lirats en massa.

Borde kke ha en liten buzzfest :-)

Nyår var lugnt, många år sen jag firade på nyår, var innan stor föddes och nu har hon hunnit fylla 8. Jag jobbade fram till 22, sen hem och lade mig på soffan, tittade på lite raketer vid 12slaget sen la jag mig.

Var iofs en elak kärring tror jag, jagade iväg ett gäng snorisar som höll på spränga raketer på dagiset brevid mitt jobb, dom sprang som 17. Fick höra av en där jag jobbar att jag kke är en sån där förälder som pajar för alla curlingföräldrar :-D
Jag är inte rädd att säga ifrån när barn gör fel, jag säger åt andras ungar på samma sätt som jag säger åt mina, man kan inte bara vända ryggen till och hoppas på det bästa.

Hoppas jag snart tar mig in till stan för en fika med fina P

RSS 2.0